Hlavní stránka Blog Rady, tipy a návody Co jsou aditiva do nafty a benzínu a proč je používat?

Co jsou aditiva do nafty a benzínu a proč je používat?

24. 05. 2023
|
Co jsou aditiva do nafty a benzínu a proč je používat?

Určitě jste si při tankování nafty či benzínu všimli, že některé značky paliv jsou dražší než jiné. Jednou z hlavních příčin rozdílných cen je obsah aditiv, které jsou do paliv přidávány. Kromě tankování „lepšího“ paliva mohou řidiči využít přídavných aditiv, jež palivo razantně zlepší.


Na našem e-shopu s autodíly naleznete všechny typy aditiv do paliva:



Co jsou aditiva?


Aditiva jsou chemické látky, které se přidávají do nafty a benzínu za účelem zlepšení jejich vlastností. Tyto chemikálie se přidávají do palivové směsi, aby zlepšily jeho výkon, účinnost a životnost. U naftových motorů lze zakoupit jak letní aditiva do nafty, tak zimní aditiva do nafty. Benzínové motory a benzín obecně nemá problém s nižšími teplotami, proto se u výrobců aditiv setkáme pouze s jedním typem benzínových aditiv, který je určen pro použití v zimě i létě.


Proč aditiva do nafty či benzínu používat?


Používání aditiv do nafty či benzínu má pro vaše auto mnoho výhod:


  • mohou zlepšit výkon motoru,
  • snížit spotřebu paliva,
  • chránit motor před korozí a usazeninou,
  • snížit emise,
  • zlepšit stabilitu paliva.

Více o výhodách využívání aditiv do nafty či benzínu.

V našem e-shopu naleznete pouze aditiva kvalitních výrobců. Potřebujete aditiva pro benzínový motor, nebo aditiva pro motor naftový? U nás si vyberete každý.


Autor článku
Lukáš Pastrňák
Jako velký milovník aut jsem v roce 2015 založil vlastní e-shop adrautodily.cz a kamennou prodejnu v Ostravě. Prodávám autodíly, autodoplňky, autokosmetiku, oleje i další produkty na auta všech značek za velmi příznivé ceny. S láskou k autům jsem začínal jako automechanik. Později jsem byl zaměstnán v nadnárodní společnosti, která se specializovala na prodej autodílů. Díky této práci jsem získal mnohaleté zkušenosti v oboru. Dále se moje cesta ubírala směrem k vlastní firmě. Založil jsem v Ostravě prodejnu specializovanou na prodej náhradních autodílů a e-shop s náhradními díly na auta všech značek, které dodáváme po celé České republice. Své zkušenosti s autodíly a všeho, co s auty souvisí, sdílím veřejně na blogu na mém e-shopu adrautodily.cz.

Zobrazit blog o autech, autodílech, autokosmetice a dalších výrobcích a novinkách ze světa aut.