Hlavní stránka Blog Rady, tipy a návody Nové LED žárovky H4 a H7 značky OSRAM s homologací

Nové LED žárovky H4 a H7 značky OSRAM s homologací

29. 03. 2023
|
Nastala revoluce ve svícení! Společnost OSRAM přináší nové LED H7 a LED H4 žárovky, které jsou schválené pro použití v silničním provozu. Pokud dáte sbohem starým halogenovým žárovkám a přejdete na tyto LED žárovky, můžete se těšit na naprosto nový zážitek z jízdy ve dne i v noci.

LED žárovky konečně dostupné i pro starší vozy


 
 

Máme skvělé zprávy pro majitele starších vozů! V nedávné době bylo povoleno také používání moderních LED žárovek OSRAM NIGHT BREAKER LED H7 jako hlavních světlometů na místo zastaralých halogenových žárovek. L






Dále bylo legalizováno používání LED žárovek H4 pro potkávací a dálková světla. V případě OSRAM NIGHT BRAKER LED H4 jde o další průlom v oblasti automobilového osvětlení, kdy se dvouvláknový žhavený zdroj může nahradit technologií LED 1:1 a zcela legálně.

Není třeba nic zapisovat do techničáku

Navíc není nutné provádět zápis do velkého technického průkazu. Podmínkou je pouze instalace do vozů, které jsou uvedeny na seznamu kompatibility na webových stránkách výrobce.

Hlavní výhody LED žárovek OSRAM NIGHT BREAKER LED

  • až o 230 % vyšší jas ve srovnání s halogenovou žárovkou
  • výrazně lepší kontrasty a delší dosvit
  • snížení rizika vzniku dopravních nehod
  • až pětkrát delší životnost ve srovnání s halogenovou žárovkou

Buďte ohleduplní k ostatním účastníkům provozu

Víme, že je to jako kouzlo. Auto s LED žárovkami najednou svítí nesrovnatelně lépe. Myslete však také na to, že po instalaci žárovek je dobré změnit sklon světlometů tak, abyste příliš neoslňovali protijedoucí vozidla.

Vyberte si také další autožárovky »

Další ADR tipy pro servis a výběr nářadí:

Autor článku
Lukáš Pastrňák
Jako velký milovník aut jsem v roce 2015 založil vlastní e-shop adrautodily.cz a kamennou prodejnu v Ostravě. Prodávám autodíly, autodoplňky, autokosmetiku, oleje i další produkty na auta všech značek za velmi příznivé ceny. S láskou k autům jsem začínal jako automechanik. Později jsem byl zaměstnán v nadnárodní společnosti, která se specializovala na prodej autodílů. Díky této práci jsem získal mnohaleté zkušenosti v oboru. Dále se moje cesta ubírala směrem k vlastní firmě. Založil jsem v Ostravě prodejnu specializovanou na prodej náhradních autodílů a e-shop s náhradními díly na auta všech značek, které dodáváme po celé České republice. Své zkušenosti s autodíly a všeho, co s auty souvisí, sdílím veřejně na blogu na mém e-shopu adrautodily.cz.

Zobrazit blog o autech, autodílech, autokosmetice a dalších výrobcích a novinkách ze světa aut.