Hlavní stránka Blog Rady, tipy a návody Jak vybrat a osvěžit vzhled vašeho vozidla: Barva na brzdové třmeny

Jak vybrat a osvěžit vzhled vašeho vozidla: Barva na brzdové třmeny nebo bubny.





Pokud patříte mezi milovníky automobilů, pravděpodobně víte, že malé detaily mohou udělat velký rozdíl ve vzhledu vašeho vozidla. Jeden z těchto detailů, který často prochází nezaznamenaný, jsou brzdové třmeny. Avšak s vývojem automobilového tuningového průmyslu se stále více lidí rozhoduje upravit i tento prvek svého auta. Jedním z oblíbených způsobů, jak toho dosáhnout, je nanesení výrazné a atraktivní barvy na brzdové třmeny nebo brzdové bubny. V tomto článku si povíme, jak správně zvolit barvu a jak provést tento proces odborně a bezpečně.

Výběr správné barvy na brzdové součásti

Při výběru barvy pro brzdové třmeny je důležité zvážit několik faktorů:
  •     Kontrast s barvou vozu: Zvolená barva by měla ladit s barvou karoserie vašeho vozu. Můžete zvolit buď kontrastní barvu, která třmeny výrazně zdůrazní, nebo barvu, která bude      ladit s barvou vozidla.
  •     Celkový styl auta: Pokud jde o tuning, je důležité zachovat soulad s celkovým stylem auta. Barva brzdových třmenů by měla doplnit vzhled vozidla, a ne ho narušovat.
  •     Osobní preference: Nakonec se jedná o váš vůz a vaše preference. Zvolte barvu, která vás oslovuje a která vám přinese radost z jízdy.


Odborná úprava brzdových třmenů


Samotný proces nanesení barvy na brzdové třmeny vyžaduje pečlivý postup:
  •     Příprava povrchu: Před nanesením barvy je nezbytné důkladně vyčistit povrch brzdových třmenů od prachu, špíny a oleje a to například čističem brzd. To je klíčové pro dobré          přilnutí barvy.
  •     Ochrana komponentů: Při nanesení barvy je důležité zabezpečit, aby se barva nedostala na brzdové destičky, kotouče nebo jiné citlivé části brzdového systému.
  •     Nanesení barvy: Zvolte kvalitní barvu, která je odolná vůči vysokým teplotám, chemikáliím a oděru. Barvu nanášejte ve více tenkých vrstvách a dbejte na správný čas mezi                vrstvami.
  •     Důkladné sušení: Než vozidlo opět nasadíte do provozu, nechte barvu i lak důkladně zaschnout podle pokynů výrobce.

Pamatujte, že úprava brzdových třmenů by měla být provedena pečlivě a s ohledem na bezpečnost. Pokud nejste jistí, že proces zvládnete sami, je lepší se obrátit na profesionální dílnu s zkušenostmi v automobilovém či tuningovém průmyslu.


Upravené brzdové třmeny mohou být zajímavým a atraktivním doplňkem vašeho vozu. Správná volba barvy a kvalitní provedení úpravy mohou zvýraznit jeho jedinečnost a osobitost. Při nanesení barvy na brzdové třmeny však vždy pamatujte na bezpečnost a kvalitu provedení, abyste mohli nadále bezpečně a s radostí užívat svého automobilu.


Nejprodávanějsí produkty značky K2 :





K2 Barva na brzdy zelená 400 ml L346ZI 
K2 Barva na brzdy zlatá 400 ml L346ZL 
K2 Barva na brzdy červená 400 ml L346CE 
K2 Barva na brzdy střibrná 400 ml L346SR 
K2 Barva na brzdy žlutá 400 ml L346ZO
K2 Barva na brzdy černá 400 ml L346CA 
K2 Barva na brzdy modrá 400 ml L346NI 
Celá nabídka ZDE .....



Novinka Dvousložková barva na brzdy FOLIATEC :






FOLIATEC Dvousložková barva na brzdy,zelená neonová 2182  
FOLIATEC Dvousložková barva na brzdy,oranžová neonová 2183 
FOLIATEC Dvousložková barva na brzdy,žlutá neonová 2184 
FOLIATEC Dvousložková barva na brzdy, červená neonová 2185 
Celá nabídka ZDE .....




Autor článku
Lukáš Pastrňák

Jako velký milovník aut jsem v roce 2015 založil vlastní e-shop adrautodily.cz a kamennou prodejnu v Ostravě. Prodávám autodíly, autodoplňky, autokosmetiku, oleje i další produkty na auta všech značek za velmi příznivé ceny. S láskou k autům jsem začínal jako automechanik. Později jsem byl zaměstnán v nadnárodní společnosti, která se specializovala na prodej autodílů. Díky této práci jsem získal mnohaleté zkušenosti v oboru. Dále se moje cesta ubírala směrem k vlastní firmě. Založil jsem v Ostravě prodejnu specializovanou na prodej náhradních autodílů a e-shop s náhradními díly na auta všech značek, které dodáváme po celé České republice. Své zkušenosti s autodíly a všeho, co s auty souvisí, sdílím veřejně na blogu na mém e-shopu adrautodily.cz.

Zobrazit blog o autech, autodílech, autokosmetice a dalších výrobcích a novinkách ze světa aut.