Hlavní stránka Blog Rady, tipy a návody Výhody používání aditiv do nafty a benzínu

Výhody používání aditiv do nafty a benzínu

08. 06. 2023
|

Výhody používání aditiv do nafty a benzínu

V minulém článku jsme si řekli, co jsou to aditiva do nafty či benzínu a proč je dobré je využívat. Dnes si výhody těchto aditiv rozebereme podrobněji.


Výhody používání aditiv:


1. Zlepšení výkonu

Jedním z hlavních důvodů přidání aditiv do nafty či benzínu je zlepšení výkonu automobilu. Aditiva snižují tření mezi válcem motoru a písty, čímž zlepšují výkon paliva. Aditiva mohou zvýšit oktanové číslo, což také může vést ke zlepšímu výkonu motoru.


2. Snížení spotřeby

Dalším důvodem, proč aditiva do nafty či benzínu přidávat, je snížení spotřeby. Aditiva zlepší spalování paliva, což může vést k lepšímu výkonu a nižší spotřebě paliva, díky čemuž můžeme ušetřit za benzín či naftu.


3. Snížení emisí

Aditiva také mohou snížit emise výfukových plynů. To je důležité zvláště při vysokých výkonech vozidel, které mají tendenci produkovat více emisí. Některá aditiva mohou pomoci snížit množství škodlivých emisí, jako je oxid uhličitý, oxid dusný nebo oxid uhelnatý.


4. Ochrana motoru

Dalším důvodem, proč do nafty či benzínu aditiva přidávat, je ochrana motoru. Aditiva mohou chránit motor před usazeninami, což může prodloužit životnost motoru a snížit náklady na údržbu.


5. Prevence koroze

Aditiva přidaná do nafty či benzínu mohou chránit motor před korozí. To je důležité především v situacích, kdy je vozidlo na silnicích vystaveno neustálému kontaktu s vodou nebo solí. Aditiva mohou vytvořit ochranný film na kovovém povrchu motoru, což jej pomáhá chránit před korozi.


6. Zlepšení stability paliva

Posledním důvodem, proč do nafty či benzínu používat aditiva, je zlepšení stability paliva. V případě dieselových motorů mohou zimní aditiva pro naftové motory zlepšit kvalitu a stabilitu nafty. Palivo může být náchylné na oxidaci, což může způsobit tvorbu usazenin a zhoršení paliva. Aditiva mohou pomoci snížit riziko oxidace paliva, zlepšit tak stabilitu paliva a prodloužit životnosti motoru.


Vždy vybírejte kvalitní aditiva od renomovaných výrobců. V našem eshopu naleznete pouze výrobce kvalitních aditiv do paliva. Ať potřebujete aditiva pro benzínový motor, nebo aditiva pro naftový motor, u nás si vždy vyberete.


Autor článku
Lukáš Pastrňák
Jako velký milovník aut jsem v roce 2015 založil vlastní e-shop adrautodily.cz a kamennou prodejnu v Ostravě. Prodávám autodíly, autodoplňky, autokosmetiku, oleje i další produkty na auta všech značek za velmi příznivé ceny. S láskou k autům jsem začínal jako automechanik. Později jsem byl zaměstnán v nadnárodní společnosti, která se specializovala na prodej autodílů. Díky této práci jsem získal mnohaleté zkušenosti v oboru. Dále se moje cesta ubírala směrem k vlastní firmě. Založil jsem v Ostravě prodejnu specializovanou na prodej náhradních autodílů a e-shop s náhradními díly na auta všech značek, které dodáváme po celé České republice. Své zkušenosti s autodíly a všeho, co s auty souvisí, sdílím veřejně na blogu na mém e-shopu adrautodily.cz.

Zobrazit blog o autech, autodílech, autokosmetice a dalších výrobcích a novinkách ze světa aut.